Kangatraining

A Kangatraining (Kanga-tréning)


A Kangatraining egy Európa-szerte méltán híres szülés utáni regenerációt célzó torna. A Micimackó Kanga-mamájáról kapta a nevét, mivel az edzés nagy részében kisbabánk baba-hordozóban velünk van. Míg az édesanya tornázik, a baba pihen, és élvezi Édesanyja közelségét.

Kanga-tréning NicoleAz alapító és feltaláló, Nicole Pascher, egykori versenytáncos, aki 25 éve dolgozik a Fitnesz iparban, pre- és posztnatális (szülés előtt és utáni) edzésre specializálódott.
Módszerét gyógytornászokkal, szülész-nőgyógyászokkal, babahordozási tanácsadókkal együtt dolgozta ki, hogy a legjobbat tudja nyújtani a frissen szült nőknek.


A Kanga-tréninggel nem kell megvárni, míg a baba elalszik, nem kell megszakítani az edzést, ha a baba elkezd nyűgösködni.

Épp ellenkezőleg: a legjobb időpont edzeni, ha a baba nyugtalan, fáradt, hiszen Édesanyja testén pillanatok alatt megnyugszik, elalszik.Kanga-tréningA Kangatraining-en a bemelegítés után talajgyakorlatok jönnek, ahol a haránt hasizom és a mélyhátizom erősítésen van a hangsúly.

Ezek után kerül hordozóba a baba, majd pár táncos elemmel is bővített  koreográfia után guggolások, kar- és váll erősítés, falnál végezhető comb formálás jön.

Az óra elengedhetelen része a gátizom gyakorlatok, levezetésés és nyújtás teszik teljessé a foglalkozást.

A babák súlya folyamatosan nő, így folyamatosan nő a terhelést - és az Édesanya edzettségi szintje is fokozatosan fejlődik.

Kanga-tréning

A szakszerű edzésen kívül a résztvevő Édesanyák 8 hetes kurzus keretében olyan elméleti tudással is gazdagodnak, ami az otthoni edzésüket is biztonságossá és hatékonnyá teszik. Kiemelt szerepet kap a medence- és gátizomzat, valamint a hasi- és mélyhátizmok védelme és megfelelő megerősítése.

Kanga-tréningHa az Édesanyának nincs baba-hordozója, az sem akadály, hiszen a helyszínen a legjobb minőségű hordozók ingyenesen használhatók. (Manduca, Magyarinda, DidyMos)

Kapható már Magyarországon a Kangatraining DVD-is, igaz, még csak angol, német, spanyol és francia hangsávval, de így is követhető, nagyszerű segítség az otthoni tornához!

Jó idő esetén a szabadban Babakocsis Kangával tehetjük még változatosabbá a mozgást, a kismamák a PreKanga-n mozoghatnak, azoknak az anyukáknak, akiknek eltelt 1 év a szülés óta, pedig a legtökéletesebb testformáló, állóképességet fejlesztő KangaBurn, mely olyan funkcionális elemekkel van bővítve, mely a gyermek(ek) mellett megváltozott mozgásformákra készíti fel a szülőket (apukáknak is ajánlva!)

Írta és rendezte: Tőkés Renáta

További információk: www.kangatraining.hu

kangatraining